Насловна Почетна Дрецун: Ђукановић се неће зауставити, центар хибридних операција у Подгорици

Дрецун: Ђукановић се неће зауставити, центар хибридних операција у Подгорици

Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун оцењује да режим Мила Ђукановића неће послушати народ и да ће изазивати инциденте, што ће кулминирати изборима ове године.

Милован Дрецун је рекао да режим Мила Ђукановића не може да добије ниједне изборе ако не створи наводног непријатеља црногорске независности. Против Србије, српског народа и СПЦ, као наводног екпонента руског утицаја, води се неколико хибридних операција, чији је циљ да држава пролагоди своју спољну политику и унутрашње процесе интересима других земаља.

Кључно је информационо ратовање, наглашава Дрецун и објашњава да се зато водила и хајка против председника Вучића поводом најаве његовог одласка, као верника, у Црну Гору на Бадњи дан.

Прва фаза те операције, како наводи, је усвајање Закона о слободи вероисповести, а друга фаза ће кулминирати парламентарним изборима у Црној Гори.

Њима је потребна ситуација у којој се могу изазвати инциденти, сматра Дрецун.

-Нема сумње да су планери овакве операције знали да ће доћи до реакције и испољавања незадовољства, каже Дрецун, али не зна да ли су очекивали такву масовност протеста у Црној Гори.

Цитирао је црногорског министра одбране Предрага Бошковића, који је више пута рекао да је Црна Гора изложена снажним хибридним активностима, које се нарочито очекују пред парламентарне изборе ове године.

-Вероватно је због тога елитни амерички тим сајбер-стручњака дошао у другој половини новембра 2019. године и сместио се у командни центар у Подгорици, наводи Дрецун поводом изјаве патријарха да не зна из ког центра дувају ветрови.

Указује и да америчка амбасада у Подгорици не реагује, иако су свесни могућих последица.

Председник скупштинског одбора за КиМ не очекује да ће Ђукановић повући закон.

-Мислим да се режим Мила Ђукановића неће зауставити, да неће послушати народ и да ће изазивати инциденте. То ће кулминирати изборима, закључио је Дрецун.

Извор: РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Најновији чланци

Дешава се свашта, вријеме да се мало заћути: Читамо се у сриједу!

Свашта се дешава у Црној Гори и Србији. Нормалном човјеку дође да побјегне одавде и заћути. Српска неслога поприма такве облике од којих те...

Дритан предлаже: ДФ и Демократе заједно, ми ћемо да окупимо „грађанисте“!

Мислим да окупљање грађанских снага око УРА има великог смисла као што има смисла да ДФ и Демократе наступе на једној листи с обзиром...

Вучић код Макрона: Чуо сам да Албанци неће доћи!

-Чуо сам гласине да Албанци неће доћи у Брисел, где је заказан наставак дијалога Београда и Приштине, рекао је председник Србије Александар Вучић после...

У Дому здравља у Даниловграду: Четворо заражено короном, портир мјери температуру!

Четворо запослених у даниловградском Дому здравља инфицирано је коронавирусом, а њих 10 у самоизолацији, због чега тријажни тим тренутно чине портир, медицинска сестра и...

Будва, Царевић тврди: Корона и самоизолација се плаћа 500 и 300 евра!

Одборници Скупштине општине Будва, предвођени Марком Батом Царевићем и Крстом Радовићем, пробали су јутрос да пробију кордон приватног обезбеђења, како би ушли у зграду...