Насловна Вијести Свијет Додик: Ђукановић мало да причека, подржавамо СПЦ коју он напада!

Додик: Ђукановић мало да причека, подржавамо СПЦ коју он напада!

Званична посјета црногорског предсједника Мила Ђукановића БиХ у овом тренутку сигурно ништа добро неће донијети ни Црној Гори, ни БиХ имајући у виду дешавања у тој сусједној земљи, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Став српског члана Предсједништва БиХ да званична посјета предсједника Црне Горе буде одгођена за неко вријеме ни у ком случају не може донијети штету односима БиХ и Црне Горе, већ је само ствар разума и реалног сагледавања ситуације на терену – истакли су у кабинету српског члана Предсједништва БиХ.

На питање да прокоментаришу изјаву амбасадора Црне Горе у БиХ Обрада Мише Станишића да је, како је рекао, оспоравање Додика да Ђукановић као „доказани и провјерени пријатељ БиХ“ дође у билатералну посјету, бацило сјенку на пријатељске добросусједске односе, у кабинету су нагласили да им није јасно чему та изјава једног дипломате и упитали зашто би став који је само резултат разума утицао на те односе.

Црна Гора и БиХ настављају добросусједску сарадњу, посјета је било и биће, али оно што је сигурно да ово није моменат за билатералну посјету. Српски члан Предсједништва БиХ је одмах након преузимања дужности предсједавајућег Предсједништва позвао предсједника Ђукановића у посјету БиХ која до сада није реализована. С тога питамо зашто је посјета неопходна баш у овом тренутку када Српска православна црква и њени вјерници доживљавају прогон у Црној Гори – навели су у кабинету српског члана Предсједништва.

Сасвим је логично и морално, истакли су у кабинету, да званични представник српског народа у БиХ, Република Српска и српски народ саосјећају са својим народом у Црној Гори и не би било коректно да истовремено у Сарајеву дочекује Ђукановића.

Овим путем подсјећамо амбасадора Црне Горе да су у посљедње вријеме из званичне Подгорице често стизале изјаве о наводном мијешању званичника српског народа у унутрашње ствари у тој земљи. Српски члан Предсједништва БиХ и институције Републике Српске никада се нису мијешале у унутрашње ствари било које земље, али су увијек подржавале СПЦ и српски народ ма гдје он живио – истакли су у кабинету српског члана Предсједништва БиХ.

Из кабинета су поручили да та подршка није мијешање у унутрашње ствари друге земље, за разлику од изјава црногорског предсједника које се тичу ратних дешавања у Сребреници или признања независности Косова.

Та политика је отворено усмјерена против Срба, Републике Српске и Србије и никада ниједан српски званичник није рекао да те изјаве могу угрозити добросусједске односе. С тога поручујемо амбасадору Црне Горе, а и лидерима опозиције у Републици Српској који критикују став српског члана Предсједништва да посјета Ђукановића буде одгођена да прије иступа у јавности сагледају ситуацији и реалност на терену – нагласили су у кабинету српског члана Предсједништва БиХ.

Из кабинета су поручили да је став српског члана Предсједништва само резултат разумне политике на добробит народа и у Републици Српској, и у БиХ и у Црној Гори.

Извор: РТРС

Најновији чланци

Владан Раичевић (ДФ): Дритан неће пасти!

Мислим да Влада 19. августа ипак неће изгубити повјерење. Један од највећих разлога за то је што извршну власт провјерава тренутно највећи губитник на...

Јуриш неопартизана из „Вијести“, „Побједе“, „ЦДМ“а: Пуцате, а рат одавно завршен или братска небратска хајка на четнике и цркву!

Пише: Иван Милошевић Јуче "Побједа", данас "Вијести" и "ЦДМ". Кажу - нон пасаран, ђаво ће проћи, али четници неће! Тема - скуп у Горњем Заостру,...

Управа полиције: Реговали након три минута, испалили око 20 метака!

Управа полиције поново се огласила поводом трагичног догађаја на Цеињу. Тврде да су на лицу мјеста били за три минута, да овим хитиним активностима...

Када предсједнику пишу: Телегрaм non grata!

На адресу кабинета Предсједника Црне Горе данас је достављено писмо предсједника Републике Србије Александра Вучића упућено предсједнику Ђукановићу поводом несреће на Цетињу у којој...

Херцег Нови: Патријарх Порфирије у манастиру Савина!

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије молитвено је присуствовао јуче, на празник Светих Макавеја Светој Литургији у манастиру Савина. Светом Литургијом началствовао је игуман манастира...