Насловна Почетна Додик: Посјета Ђукановића БИХ провокација!

Додик: Посјета Ђукановића БИХ провокација!

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да међународна заједница не прави случајно кризе на територијама гдје живе Срби, истичући да је заједнички циљ свих тих акција да се раздвоји српски народ. Он је прокоментарисао и најаву доласка Мила Ђукановића у БИХ.

Када је ријеч о ситуацији у Црној Гори, каже да нема Србина у Бањалуци и Српској којег не боли неправда учињена над српским народом у тој земљи. Он наводи и да је због тога сматрао да сада није вријеме за посјету црногорског предсједника Мила Ђукановића Сарајеву.

– Сматрао сам да није вријеме за ту посјету и да је то један вид провокације. Јер имамо напад на СПЦ у Црној Гори, гдје се на безочан начин, кроз неки закон који не постоји нигде у свијету, покушава минимализовање наше цркве и народа – рекао је Милорад Додик.

Додик сматра да само наивни могу да помисле да су случајно у исто вријеме отворене кризе у БиХ, Црној Гори и на КиМ.

Међународна заједница је свјесна да није завршила посао и покушава да постави одређене стартне позиције за рјешавање – казао је Додик.

Циљ међународне заједнице је, како каже Додик, да деградира и минимализује српски народ, најбројнији и најзначајнији народ у земљама бивше Југославије.

– Апсолутно сам свјестан да покушавају да створе утисак да су Срби реметилачки фактор на Балкану, што наравно нису – истакао је Додик.

Он наводи и да је стратегија странаца да је „добар само онај Србин који је поданик“.

Ако кажете да знате да читате Дејтонски споразум и Устав, и да не пристајете на тумачења, одмах сте лоши. Ако још не прихватите реформе које задиру у интересе српског народа, добијете етикету ултрадесничара и националисте. Ја пристајем само на етикету припадника српског народа… Какав је Додик странцима, то ме уопште не интересује, занима ме само какав ће бити српском народу – рекао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ оцјењује и да ће се БиХ сама урушити и да нико не треба да је руши.

– Једном ће се и странци уморити у свему овоме. Чим се измакну – нема Босне. Само ће функционисати оно што већ функционише, а то је Републикеа Српска – казао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ додаје да је КиМ најјачи израз покушаја странаца да омаловаже национални интерес државе Србије.

– Велика је одговорност за народ, који не смијемо да увучемо у сукобе и изолацију, а посебно не у рат. Политичке борбе су дозвољене. Зато политика коју водимо данас мора да буде опрезна и одговорна – рекао је Додик.

Нагласио је да је поносан што припада српском народу.

– Он ће се у овом вијеку ујединити, био ја жив или не. Живим за ту идеју, без обзира на намјеру међународног фактора да спријечи уједињење српског народа на Балкану – рекао је Додик.

Срби, истиче, морају да промјене свој став да странци овде нешто одлучују.

– Не, ми одлучујемо – поручио је Додик.

Извор: Новости

Најновији чланци

Упокојио се Светислав Домазетовић

Данас се упокојио Светислав Домазетовић. Престало је да куца срце пријатеља и сарадника овог портала и мене лично.  Памтићу Светислава по бриљантним политичкими животним запажањима...

СРПСКО ЛИЦЕ ПОДГОРИЦЕ – „ВАРВАРИ“: Развили натпис посвећен палим Србима у Бањској!

Навијачи домаћег тима "Варвари" су на синоћњој утакмици Будућност-Младост истакли натпис  са именима убијених Срба на Косову. Они су у 28. минуту раширили транспарент са именима...

СРАМОТА: Одмаралиште на Веруши пропада!

Чувено дјечје одмаралиште на Веруши овог љета није било отворено за најмлађе. Неисправна вода, неулагање, девастација природе - највећи су изазови са којима се...

ЈЕЛЕНА БОЖОВИЋ: По први пут попис ће се одржати у атмосфери слободе!

-Не постоје објективни разлози да се попис становништва одложи, изјавила је за ТВ АДРИА посланица коалиције За будућност Црне Горе Јелена Божовић. Она истиче важност...

БАЊСКА: „Нетко беше Страхињићу бане“!

Пише: Мухарем Баздуљ, књижевник и новинар Нешто уочи формалног проглашења независности од стране албанских власти из Приштине, Дејан Јовић је у једном тексту понудио оригинално...