Насловна Политика Демократе траже: ДПС да повуче закон о вјери и да не дијели...

Демократе траже: ДПС да повуче закон о вјери и да не дијели Црну Гору

Након свих критика и препорука које стижу због Предлога закона о слободи вјероисповијести, са различитих страна, блокаде система, дубоке кризе, немира и тензија, Влада је дужна да повуче предметни Предлог закона, да отвори дијалог са онима на које се закон односи, како би се омогућиле свеобухватне изборне реформе, сматра предсједник Демократске Црне Горе Алекса Бечић.

-Поздрављам данашње саопштење Европске уније којим се јасно каже да регулисање вјерских питања законом мора да буде урађено на начин који окупља све заинтересоване стране, као и да буде у складу са међународним стандардима у области људских права и препорукама Венецијанске комисије, казао је Бечић.

Он додаје да, како је казао, све добронамјерме домаће снаге, међународни партнери, Света столица, упорно позивају на дијалог и сагласје са онима на које се Закон односи, а то су цркве и вјерске заједнице.

Једино ДПС одбија дијалог са традиционалним цркавама и вјерским заједницама, одбија препоруке међународних партнера и једностраним, искључивим, потезима уноси раздор, немир, тензије и зауставља процес свеобухватних изборних реформи, а тиме и даљи европски пут наше земље, казао је Бечић.

Бечић тврди да је сада јасно да је ДПС побјегао од изборних реформи јер, како је казао, није имао одговор на 16 законских пројеката и преко 200 конкретних рјешења Демократа и других опозиционара.

-Нијесу имали одговор на нови начин гласања, који елиминише фломастере и геометријске фигуре, концепт избора у једном дану, нови начин идентификације бирача отиском прста, упаривање регистара, елиминисање бб адреса и чишћење бирачког списка, што заједно елиминише фантом бираче и дупле гласаче, нови модел ДИК и АСК-а, одузимање вођења бирачког списка МУП-у и додјељивање истог реформисаном и кредибилном ДИК-у, Предлог Закона о Влади, одличан сет медијских закона, драстичне реформе Закона о финансирању политичких субјеката и изборних кампања којима се укидају донације и готовинско пословање, али и уводе реформске промјене у области забрана и ограничења, као и море других законских пројеката и рјешења, прецизирао је предсједник Демократске Црне Горе.

Он тврди да је ДПС, како је казао, у страху од ових рјешења и свеобухватних изборних реформи, панично побјегао извадивши из фиоке након пет година од јавне расправе Предлог закона о слободи вјероисповијести којим је, како је додао, Црну Гору након политичке, увео и у дубоку идентитетску кризу.

-Након свих критика и препорука које стижу због процесуирања Предлога закона о слободи вјероисповијести, са различитих страна, блокаде система, дубоке кризе, немира и тензија, Влада је дужна да повуче предметни Предлог закона, да отвори дијалог са онима на које се закон односи, да релаксира изборну годину тема које дијеле, свађају и уносе раздор, како би се омогућиле свеобухватне изборне реформе, које треба да доведу до поштених избора, а тиме и промјене власти, односно избора нове, реформске Владе, која ће крупним корацима кренути ка унутрашњем опоравку друства, а тиме и сигурном путу у ЕУ, истакао је Бечић.

Најновији чланци

Широм Црне Горе: Пливање за часним крстом!

За Часним крстом пливало се у Херцег Новом, Беранама и Бијелом Пољу. Први до Часног крста у Беранама допливао је Стефан Пајковић, пишу Беране онлајн. До...

Досљедно комунистички, СНП: Гласаћемо како партија каже!

Посланици Социјалистичке народне партије (СНП) гласаће у парламенту онако како одлуче партијски органи, поручио је лидер те странке Владимир Јоковић, наводећи да у СНП-у...

И то је могуће, Душко Кнежевић открио: О болници у Мељинама разговарао сам са Здравковом кћерком!

Власник болнице у Мељинама Душко Кнежевић вечерас је, током видео укључења у програм РТЦГ, казао је како је о ситуацији у тој установи разговарао...

Црни Здравко, шта је доживио: Дритан поднио захтјев за смјену владе!

Грађански покрет УРА предао је данас Скупштини Црне Горе иницијативу за изгласавање неповјерења Влади Здравка Кривокапића. Из ГПт УРА су саопштили да неће симулирати...

Квазиатеистичка дрека: Треба забранити емисије које промовишу комунизам – примјер доктора богословије Николе Маројевића!

Пише: Иван Милошевић Црном Гором се шири сплин комунизма, разлива се са екрана РТЦГ и "Вијести", захватио је стопостотни дио монтенегринске штампе, освојио срца дукљанских...