Насловна Политика Демократе: Одлука о Перовићкој доказ на какве је ниске гране дошло правосуђе!

Демократе: Одлука о Перовићкој доказ на какве је ниске гране дошло правосуђе!

Управни суд Црне Горе, након скоро осам мјесеци од дана поднесене тужбе, одлучио је да је одлука Скупштине општине Котор о разрјешењу Драгице Перовић, предсједнице Скупштине општине, донесена на законит начин, саопштио је Невен Гошовић, члан Предсједништва Демократа.

У судству постоји традиционална максима да ,,судија говори својом пресудом”. Донесеном пресудом, судије вијећа Управног суда рекли су све докле смо као друштво стигли у реформи правосуђа, и до које мјере је угрожена независност, непристрасност, савјесност у одлучивању, интегритет судија и интегритет самог Управног суда, наводи се у саопштењу.

Како саопштава Гошовић, „ријеч је о пресуди у којој није исписан закон, право и правда. Пресуди чије је образложење у директној супротности са Законом о локалној самоуправи и прописима Скупштине општине Котор„.

-Донесеном пресудом, суд констатује да је група од 17 одборника у скупштини општине Котор, дана 05.06.2019. године поднијела Предлог за разрјешење Драгице Перовић – предсједнице Скупштине општине Котор, и да је иста група одборника дана 13.06.2019. године поднијела Захтјев за сазивање сједнице Скупштине општине Котор са тачком дневног реда: Предлог одлуке о разрјешењу предсједнице Скупштине општине Котор. С тим у вези суд је, без икаквог правног и чињеничног утемељења оцијенио да је Драгица Перовић била дужна сазвати сједницу Скупштине општине Котор у року од 15 дана од дана подношења предлога за њено разрјешење, наводи се у саопштењу.

Такву оцјену суд поткрепљује нетачном, скандалозном оцјеном, да је Предлог за разрјешење предсједнице Скупштине општине Котор садржао захтјев за сазивање сједнице Скупштине општине. Исто је урађено, иако је поступајућим судијама било добро познато да је назначену обавезу, сагласно важећим прописима, предсједница Скупштине општине Котор била дужна извршити у року од 15 дана од дана подношења захтјева групе одборника за сазивање сједнице скупштине општине, што је Драгица Перовић и учинила, тврди Гошовић.

Како се наводи у саопштењу, „више је него јасно да у поступку доношења предметне пресуде самосталност суда и правилна примјена закона није постојала.
Таква пресуда представља допринос легализацији безакоња, које већ дуже вријеме спроводи, силом неправа, и политичком корупцијом формирана одборничка већина у Скупштини општини Котор“.

На наведени начин донесена пресуда показује и до које мјере је огрезао диктаторски режим у Црној Гори у гажењу судске независности као предуслова владавине права и основне гаранције правичног суђења. Вјерујући да ће правда ипак бити достижна, већ данас Врховном суду Црне Горе поднијећемо Захтјев за преиспитивање предметне пресуде Управног суда, закључује се у саопштењу.

Извор: Вијести

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Најновији чланци

Па, је ли то могуће: Весна одлази!

Помоћница министра здравља за контролу квалитета здравствене заштите Весна Мирановић поднијеће оставку у наредних неколико дана на ту функцију и напустити тај ресор, сазнаје...

У Загоричу: Пронађене урне и новац из другог вијека!

Археолози Центра за конзервацију и археологију Црне Горе почели су заштитна истраживања код трафостанице у Загоричу, а првог дана наишли су на прилично занимљиво...
video

Срби на поправном: Дошло вријеме за причу о српским жртвама!

-Наша стручна јавност до данас није установила Дан сећања на жртве геноцида почињеног над српским народом, ми тај датум немамо. Немамо ни музеј, ни...

Марифетлуци и вуци: Хоћу Владу из „Street“-а, нећу ДПС хаос!

Пише: Иван Милошевић ДПС као вук у јагњећој кожи смишља како да што више отежа новој власти. Праве разне марифетлуке и спрдају се са грађанима...

Наравно, Хазбија Калач: Муслимани имају избор!

-Када се лични и партијски интереси ставе испред унапређења положаја сопственог народа, онда то изгледа управо како су урадили челници Бошњачке странке, саопштено је...