Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДАРКО МЛАДИЋ: Циљ НАТО интервенције деведесетих био ширење до граница Русије!

Прави циљ интервенције НАТО-а на Балкану деведесетих година прошлог вијека није била Југославија већ ширење блока до граница Русије, оцијенио је Дарко Младић, син српског генерала Ратка Младића.
Мој отац је веома добро разумио шта НАТО жели, зашто је дошло до рата на Балкану и зашто је Југославија разбијена – рекао је Младић за РИА Новости.

Према његовим ријечима, Сјеверноатлантска алијанса планирала је ширење на исток од 1991. године, а главни циљ и тада је била Русија.

Он је подсјетио да је његов отац своју професионалну војну каријеру провео у најелитнијим јединицама Југословенске народне армије и да је био упознат са плановима НАТО-а.

Из тих планова је било јасно да циљ НАТО-а нису Југославија и Балкан. НАТО је желио да повеже сјеверно и јужно крило Северноатлантске алијансе, које је било географски раздвојено прије југословенске кризе. Сада видите да се НАТО база на Косову и Метохија зове Бондстил. Овај назив су дали да означе челичну везу када су повезали, односно када су успели да остваре тај циљ – указао је Младић.

Он је истакао да је Русија била главна мета експанзије свих ових година, а да су ови простри били на почетку процеса. “Чини ми се да се оно што је почело у Југославији 1991. године сада завршава у Украјини”, каже Младић.

Младић је подсјетио да се прво НАТО бомбардовање Срба догодило почетком априла 1994. године у Републици Српској и да је то био први пут да је Алијанса интервенисала на једној страни сукоба својим авионима и помогла да се заустави српско напредовање када је непријатељ већ био поражен.

– Сљедећи пут када је НАТО интервенисао у рату у Босни било је крајем августа 1995. године, када је офанзива оружаних снага босанских муслимана пропала. Повод за интервенцију НАТО-а био је измишљени догађај – тврди Младић.

Он је напоменуо да је српска страна оптужена за гранатирање грађана на пијаци у Сарајеву, иако је било јасно да се ради о измишљотини.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЗАБРАЊЕНЕ КЊИГЕ О ЧЕТНИЦИМА: Комунистима смета истина!

ПОЛАКОТЕ, ВРХ ДПС ПИРАМИДЕ: Ухапшени Катнић и Лазовић!

ИМА ИХ И ДАЉЕ: Комесари у мантији!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!