Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДАН СЈЕЋАЊА НА СТРАДАЛУ ДЈЕЦУ СРПСКОГ САРАЈЕВА: Починиоци злочина и данас некажњени!

У Источном Сарајеву обиљежен је Дан сјећања на страдалу дјецу Српског Сарајева, са посебним пијететом према ученицама Основне школе “Свети Сава” Наташи Учур и Милици Лаловић које су убијене 11. марта 1995. године.

На овај дан сјећамо се и 123 дјеце страдале у Сарајевско – романијској регији и близу пет стотина у Републици Српској.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручује, данас и сваки дан морамо говорити о њиховом страдању и о свим изгубљеним невиним животима. Републику Српску боли сваки дан што починиоце никада није стигла правда.

Никада нећу моћи да схватим како неко може пуцати на невино дијете и како се неко може правити да се то није десило – каже Додик и упозорава да ту реалност нажалост и данас живимо.

Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ поручила је да треба жалити све и једну жртву на овим просторима, потрудити се да ко год је невин убијен, починиоци треба да одговарају.

– То је једини пут да ову земљу да будуће генерације учинимо сретним. Да себе погледамо у очи и једни другим кажемо шта се дешавало – навела је Цвијановић.

Вршилац дужности директора Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Виктор Нуждић рекао је након помена да је током рата погинуло скоро 500 српске дјеце, а да нико никада није процесуиран.

Очито је да ни страдање српске дјеце, што је незамисливо људском уму, за неке није довољно да признају да су и Срби страдалници, него покушавају наметнути причу о Србима као јединим кривцима – навео је Нуждић.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА: Срби страдали у логорима су свете жртве!

“ПОБЈЕДА” У ДПС СЈАЈУ: Претпосљедни дани бившег режима или од Мила преко Кенане до Хутера!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!