Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДАН ПОБЈЕДЕ: Марш Бесмртног пука у Београду!

Поводом 79. годишњице победе над фашизмом у Другом светском рату у Београду је одржан марш Бесмртног пука у знак сећања на хероје Другог светског рата у организацији Фондације Бесмртни пук Србија као и више десетина организација које су чиниле организациони одбор марша Бесмртног пука у Београду.

Велику захвалност дугујемо др Ненаду Поповићу почасном председнику Фондације Бесмртни пук Србија који већ 8 година несебично помаже ову манифестацију како би се чувало сећање на наше славне претке и нашу заједничку српско руску славну  историју.

Обележавање је званично почело  код споменика Вуку Караџићу наступом хора гимназије Јован Јовановић Змај из Новог Сада где је преко 60 чланова хора отпевало програм руских песама пригодних догађају, након чега су учесници Бесмртног пука формирали колону и упутили се ка Спомен парку Ослободиоцима Београда.

Министар у Влади Србије др Ненад Поповић предводио је марш Бесмртног пука у Београду са сарадницима као и заједно са дипломатама из Амбасаде Руске Федерације и грађанима који су се у великом броју окупили. Министар др Ненад Поповић је увек доследан својим уверењима и била је велика част носити транспарент Бесмртног пука Србије заједно са њим до Спомен парка Ослободиоцима.

Грађани су носили фотографије својих предака који су учествовали у борби против фашизма и другим одбрамбеним и ослободилачким ратовима. Над колоном су вијориле заставе Србије, Русије, Белорусије, Бесмртног пука Србија,  док су претходницу сачињавали мотористи неколико мото клубова  “Ноћни вукови Нови Сад” и “Ноћни Вукови Београд” као и мото клуб “Братство” из Новог Сада .

Церемонија полагања венаца одржана је на Спомен парку Ослободилаца Београда, где су положени венци и цвеће испред спомен-комплекса, на Вечну ватру и на Споменик Црвеноармејцу.

У име Владе Србије почаст палим борцима у Другом светском рату одали су потпредседник Владе Александар Вулин и министри Ненад Поповић, Немања Старовић, Милица Ђурђевић-Стаменковски и Никола Селаковић. Венце су положили амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко, амбасадор Белорусије Сергеј Малиновски и представници амбасада Казахстана и Азербејџана као и представници Војске Србије.  Венце су положили и високи представници Града Београда, делегација КСОРСА, делегација Српско-руског центра”Мајак”, делегација Међународног духовног јединства народа предвођене Наталијом Коцев која је заменик председника Организационог одбора Бесмртног пука а која је присутна од првог марша заједно са др Ненеадом Поповићем, такође су учествовали и СУБНОР Србије и Београда, СУБНОР Лаћарак, СУБНОР Новог Сада, многобројна удружења ветерана Србије и као и многобројни грађани и удружења.

Чланови Српско-руског центра “Мајак” дали су велики допринос овој манифестацији и у великом броју су дошли у марш Бесмртног пука у знак сећања на наше славне Ослободиоце али и због велике части која нам је указана да баш мр Владимир Пребирачевић директор Српско-руског центра “Мајак” који је недавно именован за председника Управног одбора Бесмртног пука Србија буде и председник Организационог одбора марша Бесмртног пука 2024 у Београду. Наша обавеза је тиме била већа да дамо максимални допринос манифестацији обзиром на наше дугогодишњи активизам а наши чланови су дошли са разних страна наше земље из Новог Сада, Београда, Лајковца, Обреновца, Инђије, Беочина, Сремских Карловаца, Темерина, Руме, Старе Пазове, Врбаса, Куле, Титела, Смедерева, Сремске Митровице, Шапца, Панчева, Пожаревца, Кикинде и Зрењанина.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МОНАРХИЈА: Црква и Круна заједно!

ПРЕДЛОГ: Српски национални савјет тражи референдум о Резолуцији о Сребреници!

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

dobrila

ДОБРИЛА КУКОЉ, ПРЕЖИВЈЕЛИ ЛОГОРАШ ЈАСЕНОВЦА: Доња Градина – највећи град мртвих!