Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДАНИЦА ЦРНОГОРЧЕВИЋ: ,,Није зло знати туђу песму, зло је не знати своју пјесму”!

– Поштована Данице, на велику радост многих нишлија коначно гостујете у Нишу, када сте задњи пут гостовали у овом граду и какав вам је осећај пред наступ?

Помаже Бог драги читаоци, јако се сви радујемо нашем доласку у Ниш. Последњи пут када сам била у Нишу са својим супругом и тада двоје дјеце, и даље памтимо веома пријатан дочек и љубазност и усрдност људи који тамо живе.

Јако се радујемо што ћемо опет бити гости града Ниша и што ћемо заједно запјевати на радост како нашу тако и радост свих грађана Ниша који су жељно ишчекивали овај концерт.

Последњи пут сам пјевала у Нишу на утакмици Партизана и Звијезде у хали Чаир, и то је био незабораван догађај.

– Како видите политичку одлуку Владе Црне Горе да гласа за резолуцију о Сребреници где се баца љага на Српски народ, не само у Србији већ и у Републици Српској и Црној Гори, која је у то време била у заједничкој држави са Србијом.

Мислим да сам довољно рекла својом објавом на друштвеним мрежама, испод пјесме коју је написао мој супруг свештеник Иван Црногорчевић “За живот Српске” , “Слобода је купљена витештвом, рођеним из нашег страдања. Њено чисто лице неће укаљати нико од оних који се на наш народ данас бацају блатом, јер се оно враћа њима у лице.”

 

– Лепо је што користите стари слоган ,,Није зло знати туђу песму, зло је не знати своју песму”, ако може појасните ту реченицу нашим читаоцима.

То је реченица из Завјештања Светог Симеона Мироточивог, Стефана Немање.

Па да, увијек треба да поштујемо туђе али да истински волимо, цијенимо, чувамо и надограђујемо оно што ми имамо као народ јер имамо веома богату историју на којој би нам многи позавидјели. Небитно да ли је то пјесма или нека друга грана умјетности, традиције.

Данас се и те како сусрећемо нажалост, да већина популације, поготово омладине, живи и ради оно што уопште није својствено нама као народу који је овдје рођен на овом подручју, покушавамо да будемо неко други, усвајамо све туђе, почевши од израза, понашања, облачења и разних других трендова, мислећи да смо модерни и посебно тиме што ћемо бити неко други а нисмо свјесни да у ствари испадамо само смијешни.

Посебни смо само и само зато што смо рођени овдје гдје смо рођени, и посебни ћемо бити другима управо по томе што гајимо нашу културу. Не морате ићи и живјети прошлости, али бар немојте бити неко други.

– Шта би поручили за крај читаоцима портала Српска историја и публици која ће вас дочекати у Нишу?

Читаоцима портала Српска историја поручујем да наставе да читају овај портал и гаје праве вриједности, и наравно да дођу на концерт 2-ог јуна који нам се веома брзо ближи!

Прегледач видео записа

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРЕПИСКА, “СРПСКА24” – ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: За комунисте има времена, за Равну Гору заузета!

СРПСКА: Први пут обиљежена годишњица оснивања Фочанске бригаде ЈВуО, јунаци који су бранили Србе!

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milo-stoltenberg

ДПС ВЕЉЕСИЛА, МОНТЕНЕГРИНИ И ТУРЦИ СЛОЖНИ: Мило замјеник Столтенберга!

puskin1

КОД СПОМЕНИКA ПУШКИНУ У ПОДГОРИЦИ: Обиљежено 225 година од рођена великог пјесника!

pio

ПЕС ДРУГА ВИОЛИНА ДПС-А: На чело Фонда ПИО довели активисту бившег режима из Бијелог Поља!

babunski

СТАРИ ЧЕТНИЦИ: Војвода Петко Илић из Старог Нагоричина!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ПРАВОСЛАВЉЕ У УКРАЈИНИ: Мученици вјере својих предака!