Насловна Почетна Давидовић категоричан: Три министра су моја, биће сви, Кривокапић наш кадар!

Давидовић категоричан: Три министра су моја, биће сви, Кривокапић наш кадар!

Најмање три кандидата за министре у новој влади биће чланови Народног покрета (НП), саопштио је оснивач те странке Миодраг Давидовић, наводећи да су главни мотиви за формирање партије укидање Закона о слободи вјероисповијести и израда квалитетног економског програма.

Давидовић није желио да каже имена кандидата за министара који су чланови НП, да им не би, како је навео, направио проблеме због којих не би могли да уђу у владу.

-Најмање три кандидата за министре чланови су НП, а мислим да ће их бити више, читава влада требала би да буде у Покрету, рекао је Давидовић у интервјуу агенцији МИНА.

Он је казао да, ако су ти кандидати били на листама разних невладиних организација, онда треба да буду и у НП-у. Давидовић је рекао да ће он бити лидер НП-а и да ће оснивачка Скупштина бити одржана 19. децембра, на Светог Николу, а да ће на Бадњи дан кренути у кампању за локалне изборе у Никшићу. Коментаришући оцјену мандатара Здравка Кривокапића да није добро да се у овом тренутку оснива нова политичка партија, Давидовић је рекао да не види разлог због чега је требало чекати са формирањем нове владе.

Не плаши се ваљда нико да нова влада неће бити изгласана 2. децембра. Подијељене су карте, мандати се знају, не видим разлоге због чега би одлагали промовисање патије, навео је Давидовић.

Он је казао да су локални избори у Никшићу разлог што је сада формирана странка.

Желимо да се измјеримо у Никшићу. Партије мисле да су ти силни мандати њихово дјело. Сматрам да је то дјело људи који су се окренули цркви и да је Српска православна црква донијела најмање 17 од 41 мандата, оцијенио је Давидовић.

Према његовим ријечима, требало питати Кривокапић у којој је он партији.

Мислим да је Кривокапић дио Покрета, и ако би морао да се легитимише да би рекао да је дио Цркве, дио народа, рекао је Давидовић.

Он је поручио да је јасно да НП подржава Кривокапића.

Кривокапић је наш кадар, изникао из народа и има нашу безрезервну подршку. Они који мисле да Кривокапић неће добро радити могу да га сруше у сваком тренутку, навео је Давидовић.

Давидовић је казао да је НП настао прије годину и по, и да се звао Да свако има и да су у тој коалицији били Социјалистичка народна партија, Уједињена Црна Гора, Радничка партија и поједини независни посланици.

Та коалиција, због разних разлога, није се одржала. Преовладало је мишљење да ће јединствена коалиција направити бољи резултат на парламентарним изборима. У то нијесам вјеровао ни тада, ни сада, казао је Давидовић и додао да је Покрет требало да буде формиран и раније.

Он је навео и да је НП прије избора правио коалиције са великим бројем организација, Српском странком јединства, Демократском српском странком, и да ће сада пробати да их све обједине.

Све те странке ми сада пробамо да објединимо, али не да уђу са нама у коалицију. Ући ће само странке које су спремне да се одрекну свог имена и да буду дио НП-а, казао је Давидовић.

Он је рекао да ће НП побиједити на локалним изборима у Никшићу и да неће правити коалицију ни са једном партијом или листом.

Ако сами не будемо могли да формирамо власт у Никшићу, онда нека је други праве. Ми нећемо улазити у коалиције ни са једном странком, казао је Давидовић.

Најновији чланци

Мило Ђукановић: Еци, пеци, пец, потписао сам законе, еци, па на Уставни суд!

Потписао сам Указе о проглашењу закона након што их је Скупштина поново изгласала 20. јануара 2021. године. Дилеме које сам имао и због којих...

Ана Брнабић: Незгодно отићи тамо одакле сте протјерани!

Српска премијерка Ана Брнабић казала је да „има у виду“ позив црногорског колеге Здравка Кривокапића да посјети Црну Гору, наводећи да је незгодно посјетити...

Духовна герила: Сагоревање на друштвеним мрежама

Оскудним и формализованим маркетиншким језиком казаће се да је неки догађај „запалио друштвене мреже“. Нећемо рећи „новинарским језиком“, премда и њега карактерише једноставност и...

Клинички центар: Враћена „Косовка дјевојка“!

Иако је Клинички центар Црне Горе у фебруару 2019. године, преузео слику “Косовка дјевојка”, која је крајем 2016. године уклоњена из хола Ургентног центра...

Гојко Перовић: Ђукановић неуморан у прављењу подјела, не разумије цркву и историју!

Антицрквени тонови који су се данас могли чути са Конгреса Демократске партије социјалиста (ДПС) збуњују људе, свађају браћу и наносе друштвену штету, оцијенио је...