Насловна Вијести Свијет Гренел у Приштини: У фокусу економија

Гренел у Приштини: У фокусу економија

Специјални изасланик америчког председника за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел рекао је у Приштини да ће бити усредсређен на економски напредак. Косовски председник Хашим Тачи изразио је уверење да ће под вођством председника Трампа бити постигнут коначни договор између Београда и Приштине.

Ричард Гренел се састао са косовским председником Хашијем Тачијем, а говорећи о споразуму о увођењу директне авио-линије Београд-Приштина, рекао је да је амерички председник Доналд Трамп био одлучан да се проблем реши без гледања уназад.

Желимо да направимо прогрес у овом региону, на Косову и у Србији на економском нивоу. Младим људима је потребан посао и то је мантра Трампове администрације, рекао је Гренел.

У решавању дуготрајног проблема, како каже, треба да се фокусирамо на људе.

-Треба дати посао и економски развој људима који то заслужују. Погураћемо обе владе и лидере у Београду и Приштини да се усресреде на људе и на економски развој, навео је Гренел.

Косовски председник Хашим Тачи изразио је уверење да ће под вођством председника Трампа бити постигнут коначни договор између Београда и Приштине.

Желео бих да се захвалим амбасадору Гренелу што је дошао у Приштину и на новом споразуму који смо постигли под Гренеловим вођством и снажним вођством председника Доналда Трампа на авио-линији Приштина–Београд. Мислим да је то нешто ново, а нешто што други нису могли да ураде. Улога САД у овом процесу је изванредна и незаменљива. Имам потпуно уверење да ћемо под Трамповим вођством да постигнемо коначни договор са Србијом, рекао је Тачи.

Додао је да Гренел није дошао на Косово да говори о унутрашњим дешавањима, већ о дијалогу Београда и Приштине.

Очекује се да се Гренел сутра састане и са представницима косовске владе у оставци и са парламентарним странкама. Гренел би, према очекивањима председника Александра Вучића, требало да посети и Београд у наредним данима.

Извор: РТС

Најновији чланци

Два бурна никшићка дана (15. и 16. април 1941. године): Са Капиног поља у избјеглиштво полетјело преко 200 чланова Владе Краљевине Југославије!

Пише: МУХАРЕМ БАЗДУЉ Пре тачно осамдесет година, петнаестог и шеснаестог априла 1941, Југословенско ратно ваздухопловство пребацило је са Капина поља код Никшића у Грчку нешто...

Одложена сједница одбора: Списак нових чланова Савјета РТЦГ у понедјељак!

Скупштински Административни одбор одложио је јучерашњу сједницу на којој је требало да утврде коначну листу кандидата за чланове Савјета Радио-телевизије Црне Горе (РТЦГ), а...

Европска комисија: О тужилачким законима у мају!

Европска комисија (ЕК) објавиће у мају став о реформама у правосуђу и моделима промјена у тужилаштву, када буде објављен радни документ о поглављима 23...

Дритан Абазовић: Имамо податке да Веселин Вељовић и још четворо полицајаца организују протесте!

Дритан Абазовић, потпредсједник Владе Црне Горе, тврди да имају оперативне податке да Веселин Вељовић и још четири особе од којих су неки бивши, а...

Ерол Рамусовић на НАТО и ДПС глупостима: Русија и Србија кују куле над Црном Гором, док Бајден чува црногорски каменoлом!

Пише: Иван Милошевић Када прочиташ овог Ерола Рамусовића из БИХ тачно то дође да му кажеш: не с..., мајке ти! Ерол кука над Црном Гором...