Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ВУЧИЋ САОПШТИО МАКРОНУ: Албанци нијесу испунили ништа, опстанак Срба на Космету нико не помиње!

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је поносан што је вечерас у Јелисејској палати и захвалио председнику Француске што је увек желео да саслуша српску страну.

Ретки су лидери у Европи и свету који желе некога да саслушају. Макрон је желео да чује наше мишљење, макар му се није допадало увек, макар мислио супротно, желео је да саслуша и чује оне који нешто значе на Западном Балкану и бескрајно му хвала на томе, рекао је Вучић.

Ипак, рекао је да мора да реагује на изјаву председника Макрона да су обе стране нешто учиниле, мислећи на Београд и Приштину, указавши на све што Приштина није испунила, а на шта се обавезала.

Кажете да су обе стране нешто учиниле, и да нисте то поменули, не бих никада ни говорио. “Нису обе стране учиниле исто, једна страна није учинила ништа. Једна страна није испунила ниједну тачку, ни Охридског, ни првог и другог Бриселског споразума, нагласио је Вучић.

Истакао је да је Приштина, са друге стране, организовала изборе са излазношћу од 3,4 одсто, спровела експропријацију земљишта на северу Косова и Метохије, где је послала своју полицију иако на то нема право.

И даље се не води никаква истрага против оних који су пуцали у нашу децу зато што су носила бадњак, а само се говори о нападу на Бањску. Питање динара и опстанка српског народа КиМ се и не спомиње, навео је председник Србије.

Вучић је говорио и о Охридском споразуму, наводећи, како је рекао, три ствари које је Београд испунио, иако није морао.

Подсетићу вас да је договор био да најпре мора да буде испуњена тачка која се тиче Заједнице српских општина (ЗСО), а која није померена са мртве тачке. Ми смо испунили све – личне карте, таблице и такозване царинске печате, закључио је Вучић у заједничком обраћању двојице председника.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РАСКРИНКАВАЊЕ “ЦДМ”-А И МОНТЕНЕГРИНА: За Милове колумнисте Срби “крвожедни”, а све плаћа Минстарство за медије!

СТАРИ БРОД: Обиљежене 82 године од злочина усташа Јуре Францетића над Србима!

ПУНИ СЕ ЧАША ЖУЧИ, ТИК-ТАК: ДНП суспендовао подршку Милојку до краја јуна, траже усвајање резолуције о Јасеновцу, двојно држављанство, да српски буде службени језик, враћање тробојке…!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

pupovac

ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА У ХРВАТСКОЈ: Нова влада без српских представника!

milojko

СРПСКИ ПОЛИТИЧКИ АНТИФЕНОМЕН: Гласаш за власт, која потом све ради против Срба!

sahovic

ИСТОРИЈА И ЦРНА ГОРА: Нова сазнања о убиству Бошка Бошковића 1924. године, спорни списи генерала Јауковића!