Насловна Политика Вучић о Црној Гори: Понашам се одговорно, разговараћу са патријархом

Вучић о Црној Гори: Понашам се одговорно, разговараћу са патријархом

Говорећи о актуелној ситуацији у Црној Гори, председник Србије Александар Вучић је рекао да су нам руке везане, да Србија прихвата и поштује независност Црне Горе упркос критикама да је за нешто крива.

Ја желим да се понашам одговорно и озбиљно упркос нападима да је Београд крив за нешто осим што изражавамо бригу за српски народ и СПЦ. Ако неко мисли да сам издајник јер нисам повукао тенкове на Црну Гору онда крив сам за све, рекао је Вучић.

Београд није крив за дешавања у Црној Гори после усвајања Закона о слободи вероисповести и правном положају верских заједница.

Нама остаје да поштујемо одлуку тог народа, поштујемо Црну Гору, али исто тако поштујемо свој народ. При томе гледамо да не кваримо односе са Црном Гором. Ми јесмо и морамо да останемо браћа, а с друге стране, хоћемо да говоримо о нашем народу и да помогнемо, истакао је председник Србије.

Вучић је најавио да ће у уторак разговарати са патријархом Иринејом о томе како може да се помогне Српској православној цркви у Црној Гори.

Ми први пут говоримо о Србима у Црној Гори, ми смо се стидели да помињемо Србе у Црној Гори, истакао је председник Србије.

Вучић каже да ће са патријархом разговарати о формирању одређене комисије да се види како правнички да се изађе пред светске и међународне организације у вези са црногорским Законом о слободи вероисповести.

Разговараћемо како да помогнемо нашој цркви. Не разумем се у митрополије и епархије, за мене постоји само СПЦ, поручио је Вучић.

Извор: РТС

Најновији чланци

ИЗ БЕРАНА ПОРУЧЕНО: “НЕ ДАМО НИ ЈЕДАН ПЕДАЉ СВЕТЕ СРПСКЕ ЗЕМЉЕ“!

У организацији грађана Берана организован је спонтани протесни скуп у знак подршке Србима на светом и распетом Коосову и Метохији. Грађаани су у протесној...

ТРИ „С“

Пише: ђакон Павле Љешковић "Опростите, јесте ли ви свештено лице? И није ми баш неко паметно питање. Наравно да јесте свештено лице, док носите ту...

Људи, је ли могуће: Савез комуниста подржао Бора и Рамиза, пардон Алексу и Дритана!

Безрезервна подршка Савеза Комуниста Коалицији ,,ХРАБРО се броји!” на челу са Алексом Бечићем и Дританом Абазовићем на предстојећим парламентарним изборима 11. јуна, казао је...

Дарио Вранеш: Лаки (ДПС) је мало нервозан, дошао је крај монтенегринске хистерије и идеологије Секуле Дрљевића!

Поштујем Устав Црне Горе, казао је предсједник Општине Пљевља Дарио Вранеш, коментаришући одлуку да наложи установама чији је оснивач локална управа да истакну поред...
video

ФИЛМ: Кнез Арсен Карађорђевић!

Рођени брат Петра Првог Карађорђевића, велики командант руске и српске армије - а заборављен, науштрб измишљених хероја. Захваљујем сабрату, сапатнику, саветнику, пријатељу, режисеру Милану...