Насловна Почетна Вучић о изборима: Од три милиона гласова добили смо два, повјерење народа...

Вучић о изборима: Од три милиона гласова добили смо два, повјерење народа огромно!

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић поручио је да су напредњаци на данашњим изборима освојили око 2.000.000 гласова од 3.300.000 изашлих.

У политици сам дуго али никада овакав тренутак нисам доживео, добили смо огромно поверење народа, највеће икада у Србији, у условима када је мало ко у то веровао, поручио је лидер напредњака у седишту СНС-а након објављивања првих резултата избора.

Странка је, каже, добила и велико упозорење народа да мора да буде још одговорнија, озбиљнија, марљивија.

Победили смо свуда, победили смо у сваком месту у иностранству, победили смо тамо где никада нисмо победили. Победили смо тако да смо у Републици Српској, а изашло је 87 оних који су се пријавили, добили 90 одсто гласова, рекао је Вучић.

Навео је да једино не могу да кажу резултате избора на Косову и Метохији, јер чекају да сутра ОЕБС преброји гласове.

Нама су до пре само два дана говорили како Срби на КиМ неће моћи да учествују на изборима, а Срби су изашли у никад већем броју, рекао је Вучић.

Председник је захвалио свим грађанима који су изашли на гласање упркос лошим временским приликама и, како каже, претњама.

Мораћемо да чувамо здравље људи и да се припремимо за тешку јесен. Да се захвалим пензионерима и другим људима који су имали довољно храбрости и снаге да им покажу шта мисле и желе у будућности Србије, истакао је лидер напредњака.

Сада имамо 63,4 одсто, а када дође Косово и иностранство очекујемо да буде преко 64 одсто гласова изашлих, рекао је Вучић.

Честитао је учесницима предизборне кампање на коректној и фер кампањи за коју оцењује да је била фер и „најчистија“ до сада.

Тајна успеха је у програму, у ономе што чините, а не у пребацивању и критици. За нас је важно да покажемо у формирању наредне владе да нисмо бахати, да ћемо узети у владу људе са листа које нису прешле цензус, истакао је Вучић.

Поручио је да се не покушава са склапањем власти пре него што се он врати са путовања у иностранство.

Извор: РТС

Најновији чланци

Срамна биографија „народног хероја“: Сви злочини Саве Ковачевића!

Сава Ковачевић био је тзв. партизански командант Никшићког НОП одреда, а касније је именован за команданта Оперативног штаба НОП за Херцеговину. Команда „штаба“ била...

Јован Маркуш: Маузолеј на Ловћену – „симбол“ победе над Српством!

-Када је срушен гроб Његошев, црква Светог Петра Цетињског, почеле су да ничу капелице по Црној Гори по угледу на његов. Прву је направио...

Анализе, Миљан Станишић: Политичка злоупотреба Љуба Ћупића!

Пише: Миљан Станишић Свједоци смо да се име Љубомира Љуба Чупића злоупотребљава у скаредне политиканске игре од стране бившег ДПС режима, који користи скорашње непримјерено...

Срамни притисци ДПС-а: За данашњу причу о Лепосавићу ангажовали и „Мајке Сребренице“!

Преко грађанске инициаjтиве 21.мај Скупштини, Влади и јавности Црне Горе отвореним писмом су се обратили Мунира Субашић предсједница Покрета мајки енклава Сребреница и Жепа...

Дошло вријеме за повратак стријељаних предака: Отворити словеначке јаме партизанског вампирског пира!

Пише: Иван Милошевић Читам шта су причале присталице ДПС синоћ улицама Подгорице и читам како су носили неке црвене траке које симболизују крв војника палих...