Насловна Почетна Вучић и Ђукановић договорили: Србија и Црна Гора не смију да буду...

Вучић и Ђукановић договорили: Србија и Црна Гора не смију да буду непријатељи!

Председник Александар Вучић поновио је вечерас да су он и председник Црне Горе Мило Ђукановић у разговору изнели различите аргументе по питању Закона о слободи вероисповести, али да су се сагласили да треба да наставе да разговарају, јер односи две земље никада не смеју да буду непријатељски и лоши. Вучић је новинарима, на крају посете Јерусалиму, рекао да ће се ускоро знати нови датум његовог разговора са Ђукановићем, те да је њему свеједно где ће се то и на који начин догодити.

Председник је напоменуо и да га брине попис становништва у Црној Гори 2021. године, јер би, оцењује, била катастрофа ако би се показало да Срби у тој земљи нестају.

-Имали смо један веома комплексан и тежак разговор, рекао је Вучић.

Он је навео да у Црној Гори живи 28,73 одсто Срба, те да је његова обавеза и право да брине о сународницимна и о српској цркви, о све четири епархије које покривају терторију Црне Горе.

Пренео је да је Ђукановић износио другачије аргументе по питању Закона о слободи вероисповести, али да је сигуран да се ни један ни други нису радовали њиховом дубоком неслагању по тим питањима, што је, каже, чињеница коју су обојица данас морали да искажу.

Оно што је позитивно је да смо се добро разумели и мисилм да смо се договорили да наставимо да разговарамо, да добро разумемо да односи Србије и Црне Горе никада не смеју да буду непријатељски и лоши и да морамо заједнички, са свим другим актерима, у овом случају СПЦ, да дођемо до некаквих решења у будућности, рекао је Вучић.

Председник Србије је рекао да је за њега од кључног значаја попис становништва у Црној Гори 2021. године, јер би, истиче, била катастрофа да се покаже оно што неки мисле – да Срби у Црној Гори нестају.

Ја не мислим да је то истина и да је то тачно. Ми ћемо дати све од себе да охрабримо српски народ да се изјасни како су се њихови очеви и дедови изјашњавали, нагласио је Вучић.

Пренео је и да су синоћ он и Ђукановић случајно седели један преко пута другог, што је ствар протокола, али да су искористили ту прилику да разговарају о озбиљним темама, озбиљно и одговорно.

Извор: Спутњик

Најновији чланци

Милан Кнежевић: Ново тужилаштво ће морати да отвори Милове рачуне, утврди чија је вила на Горици и како ДПС пере паре!

Милан Кнежевић, посланик ДФ-а, сматра да су новим законима о тужилаштву отворена врата за правду. -Ону правду које смо толико били жељни, а сви смо...

Након више мјесеци: Укинут полицијски час!

Усљед повољног тренда епидемиолошке ситуације у Црној Гори, од 12. маја до четвртка, 20. маја, важиће нове, либерализоване мјере, навели су из Министарства здравља. -...

Додик: Залажемо се за спровођење Дејтонског споразума

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да се Република Српска залаже за спровођење Дејтонског мировног споразума чијим Анексом четири...

Желидраг Никчевић: Хандке, Лепосавић, Сребреница!

Зашто Гугл, врховни командант интернет свезналицâ, тако хитро повезује имена из мог старинског, скромног наслова? Шта смо му скривили, овако епохално небитни, изгубљени у...

Званична посјета: Весна Братић 13. и 14. маја у БЕОГРАДУ!

Министар просвјете, науке, културе и спорта, Весна Братић, 13. и 14. маја боравиће у Београду, гдје ће се састати са потпредсједником Владе Србије и...