Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ВАСОЈЕВИЋИ: Космет душа Црне Горе, добротворно вече за осликавање цркве у Ораховцу!

Под слоганом ,,Сви заједно за Ораховац” у Дому културе у Беранама одржано добротворно вече за осликавање цркве посвећене пресветој Богородици у Ораховцу под називом ,,Космет – душа Црне Горе”Вече је, својим архијерејским словом, благословито Епископ новобрдски г. Иларион, викарни Епископ Патријарха српског.

Ми вјером живимо, у њој да ходимо и свједочимо својим животом радост Васкрсења на конкретан начин. Благодарни смо на вашем труду не само да пјевате, разоноде ради, о Косову и Метохији већ што долазите на Косово и Метохију и помажете да се црква гради. Градите и када са овог простора дођете у Девич, Дечане или Пећку Патријаршију да се причестите а израз те љепоте коју доживљавате биће и живопис који ће, ако Бог да, засијати на зидовима цркве Мајке Божије у Ораховцу– казао је Владика Иларион.

На слици може бити: гужва

Владан Џикнић предсједник хуманитарне организације ,,Чојство“ позвао је своје суграђане, који су до последњег мјеста испунили салу беранског Дома културе, да се прикључе акцији ,,Космет – душа Црне Горе”, у оквиру које се прикупљају средства потребна за осликавање ораховачке цркве.

У програму су учествовали: Даница Црногорчевић, дјечији црквени хор ,,Младенци”, етно група ,,Горица”, гуслар Милун Томовић, као и професорица Оливера Радић новинар из Ораховца.

Оливера Радић, која својим новинарским и књижевним радом свједочи истину о патњама и животу косовскометохијских Срба је домаћине пригодном бесједом ,,провела” кроз Ораховац, мјесто у које многи Беранци радо ходочасте, не заборављајући да често даровима обрадују мјештане, посебно оне најмлађе.

Док је Даница пјевала пјесму ,,Ораховцу, башто рајска “, сузе у очима многих изазвао је излазак на бину професорице српског језика у Гимназији у Ораховцу Оливере Радић, која се придружила Даници да заједно отпјевају пјесму о граду у којем дијели тешке тренутке са преосталим Србима. Оливера Радић, која својим новинарским и књижевним радом свједочи истину о патњама и животу косовскометохијских Срба је домаћине пригодном бесједом ,,провела” кроз Ораховац, мјесто у које многи Беранци радо ходочасте, не заборављајући да често даровима обрадују мјештане, посебно оне најмлађе.

Извор: Радио Гораждевац

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЈЕТ И УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА: Осуђујемо покушај смјене Јанка Јелића, није култура све што се назива културом!

ЦРКВА И ОБРАЗОВАЊЕ: Митрополит Јоаникије обишао градилиште Гимназије “Свети Сава”!

БАЊА ЛУКА: Научни скуп о српском духовном идентитету!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!