Насловна Политика Бугарин суспендована: Вјернике назвала овцама!

Бугарин суспендована: Вјернике назвала овцама!

 

Начелник Дирекције за азил у Директорату за грађанска стања и личне исправе, Сандра Бугарин, суспендована је због непримјерених ставова на свом фејсбук профилу, саопштено је из Министарства унутрашњих послова (МУП).

Из МУП-а су казали да је министар Мевлудин Нухоџић против Бугарин покренуо поступак за утврђивање теже повреде службене дужности. Она је јуче на фејсбук профилу назвала вјернике који су се окупили на сабору у Никшићу – овцама! Покренут је и поступак против Кристине Ђукановић, такође државног службеника која је учествована у гејсбук преписци са Бугарин.

Бугарин од данас не обавља послове начелнице Дирекције за азил и суспендована је до правоснажног окончања дисциплинског поступка, а Управа полиције ће предузети активности из дјелокруга своје надлежности“, наводи се у саопштењу.

Нухоџић је рекао да предузимање активности сматра личном моралном и професионалном обавезом, јер су грађанима дужни поштовање и уважавање у свим ситуацијама.

„Такође, и против Кристине Ђукановић, службенице Директората за ванредне ситуације МУП-а покренут је поступак за утврђивање да ли постоје елементи теже повреде службене дужности“, казао је Нухоџић.

Он је напоменуо да лични ставови запослених не представљају и ставове органа и истакао да осуђује сваки облик ширења нетолеранције и нетрпељивости.

Према његовим ријечима, непримјерени вокабулар не може и не смије бити начин комуникације представника државних органа и грађана.

Као што нико није имао такву врсту подршке за све године мог бављења политиком, тако нико не може имати подршку да, као представник органа којим руководим, путем друштвених мрежа шаље поруке које вријеђају, омаловажавају грађане, шире нетолеранцију и исказују непоштовање према различитостима“, казао је Нухоџић.

Сви државни службеници су, како је истакао, дужни да личним понашањем, чувају углед органа у коме су запослени, јер њихов допринос се једино мјери професионалним односом, културом и поштовањем грађана.

Вјерујем да овакве појединачне непримјерене изјаве не могу нарушити повјерење грађана у рад МУП-а и Управе полиције које већ годинама градимо и које смо кроз разне пројекте претворили у снажан партнерски однос с грађанима и укупним цивилним сектором у креирању квалитетних политика од јавног интереса“, поручио је Нухоџић.

 

 

Најновији чланци

Неђељко Рудовић: Ко ћутка новинаре, зло мисли друштву!

-Финансијска одрживост медија, нелојална конкуренција, социјални положај новинара и услови за њихов рад, снажење уређивачке независности Јавног сервиса и дефинисање модела за заштиту Јавног...

Бучни Срби и британски војник Пич: Мацоле и сјекире или Дејтон 2!

У сенци бучних вести да Срби гланцају мотке и багере да би се на мостовима, магистралама и ауто-путевима тукли међусобно, промиче овонедељна информација да...

Избори на Цетињу, у Мојковцу и Петњици

У Мојковцу, Петњици и на Цетињу данас ће бити одржани локални избори, на којима према подацима општинских изборних комисија, право гласа има више од...

Полемике: Вјеронаука на раскрсници!

Веронаука је део образовног система Србије већ 20 година, али још није решен њен статус формално, а ни правно. Нису се смириле ни расправе...
video

Истине против комунистичких лажи: Војвода Момчило Ђујић, свештеник и српски ратник!

Прича о једном од највећих четничких команданата у Другом светском рату. Филм заснован на четничким, италијанским и немачким документима, као и на сведочeњима војводиних...