Насловна Политика Бошко Вукићевић: Појашњавао сам полицији шта значи ослобађање Црне Горе!

Бошко Вукићевић: Појашњавао сам полицији шта значи ослобађање Црне Горе!

Своје привођење на информативни разговор сматрам још једним покушајем застрашивања политичких неистомишљеника власти, али и драстичним кршењем грађанских права и слободе изражавања, истиче аналитичар Бошко Вукућевић и предсједник покрета „Слобода народу“.

Он је јуче позван у подгоричку полицију гдје је саслушаван пет сати.

Вукићевић појашњава да се на крају испоставило да га је црногорско тужилаштво позвало како би се изјаснио поводом пет његових текстова објављених на порталу „ИН4С“, при чему је требало да тумачи неке њихове одређене дјелове.

Требало је нпр. да тумачим — шта подразумијевам под ‘ослобођењем Црне Горе’, шта значи да се ‘стрпимо још мало’, шта значи ‘планинска ријека православља‘, на шта мислим када кажем да ћемо ‘у нашој мисији побиједити’, итд… Укратко, појаснио сам све дјелове тих текстова у овом прилично необичном, па чак и комичном испитивању, наглашавајући да се лично, као и покрет којем припадам, залажем искључиво за ненасилна средства у процесу демократизације друштва и пада диктаторског режима. На крају сам се уз свог адвоката запитао који је заправо разлог због којег сам приведен и позван на саслушање, каже Вукићевић.

Међутим, Вукићевић истиче да је, имајући све у виду, увјерен да прави разлог његовог привођења није онај који су му након сати чекања саопштили, већ да се заправо ради о његовом синоћем апелу да се реагује уколико евентуално дође до насилног хапшења митрополита Амфилохија.

Но након енергичног исказивања солидарности на друштвеним мрежама, у Скупштини и другдје, на чему од срца захваљујем свим мојим пријатељима, институције су ријешиле да промијене мотив за саслушање и на извјестан начин се повукле, каже Вукићевић.

Он подсјећа да је и сам најављивао овакав слијед догађаја, односно, интензивирање кампање власти малтретирања и застрашивања неистомишљеника и слободних људи у Црној Гори, али како додаје, сматра и да црногорске власти сада више не могу да учине ништа како би зауставили процес промјена у Црној Гори.

Извор: Спутњик

Најновији чланци

Поводом празника Светих мученика у Ефесу: Болесне исцјелите, жалосне утјешите!

СУСРЕТ СА СВЕТИЊОМ СВЕТИХ СЕДАМ МУЧЕНИКА У ЕФЕСУ                                 Поводом празника Светих седам мученика у Ефесу, доносимо фотографије и дјелове из путописа блаженопочившег Митрополита црногорско-приморског...

Када полиција саслушава: Сумњива безбједносно г…… мотка!

Звони ми мобилни јуче, тачно у 16:34! - Добар дан! Да ли је господин Росандић? - Да! Изволите! - Овдје Момо П. из ЦБ Подгорица! Хтјели смо...

Ђорђије Блажић: Због гласача Подгорица не жели Зету!

-Јасан је циљ и позадина да Главни град практично не жели да у свом саставу има Зету, него да је на силу формира као...

Сергеј Шојгу: Операције у Украјини планирају се у Вашингтону и Лондону!

У НАТО нико нема сумње да ће Русија остварити све циљеве своје специјалне операције у Украјини, рекао је Сергеј Шојгу на Московској конференцији о...

Јадна Србија, ДП „Пламен“ и Александар Новаковић: Рехабилитација социјализма или нови слајдови Брозове слике четника!

"Друштвени покрет Пламен је социјалистичка иницијатива за стварање радничке партије 21. века. Званично је основана 7. 11. 2021. године и регистрована у АПР-у 6.12....