Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БОРЦИ ЖАБЉАКА ЗА ПОСМАТРАЊЕ: И дјеца им сметају, подизање три прста прогласили фашистичким поздравом!

Антифашисти Жабљака кажу да је акција чишћења града којој су се, на позив локалне самоуправе, одазвали грађани у великом броју, била за похвалу до момента када се на разним интернет платформама нијесу појавиле фотографија која, како кажу, говори више од хиљаду ријечи.

Чињеница да се ученици налазе на висини која је небезбједна и са које би, да дође до пада, наступиле повреде малољетних лица. Оно што је потпуно неприхватљиво, јесте понашање ученика у присуству одговорног просвјетног радника и овакву активност представља као, у најмању руку, скрнављење мјеста сјећања. Посебно забрињава приказана гестикулација неколико малишана који позирају са подигнута три прста, стоји у саопштењу.

Антифашисти Жабљака питају Владу Црне Горе, Министарство просвјете, локалну самоуправу Жабљака и руководство основне школе јесу ли такви поступци у оквиру образовања и васпитања у организованим школским активностима, а која се тичу идеје антифашизма и то на мјесту гдје су уклесана имена људи који су гинули за слободу и грађански концепт наше дрзаве.

Питамо се да ли су у рубрици извођења активности унијети подаци о мјесту извођења активности, његовом меморијалном значењу у историјском контексту као и културно умјетничком наслеђу шта представљају. Посебно је питање да ли ђаци, а и организатори знају ко је био Душан Обрадовић, чије име носи њихова школа и чија биста се налази у оквиру Меморијалног комплекса. Или је ова фотографија показатељ стање у којем се налази наша држава и цјелокупно друштво у реализацији стратегија идеолошког развоја младих нараштаја по неким другим цивилизацијским вриједностима која ни у ком случају немају никакву основу ни у једном друштвеном или религијском концепту афирмације вриједности, истиче се у саопштењу.

Антифашисти Жабљака изразили су наду да ће се надлежни органи позабавити и утврдити одговорност и радити код млађих нараштаја на јачању идеје антифашизма.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ЗАШТО СЕ СВЕ ОВО СРБИМА ДЕШАВА: Долази Јованка да опали Титу шамарчину!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

dobrila

ДОБРИЛА КУКОЉ, ПРЕЖИВЈЕЛИ ЛОГОРАШ ЈАСЕНОВЦА: Доња Градина – највећи град мртвих!