Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БОКА КОТОРСКА: Министар Ђорђе Милићевић захвалио се Србима што чувају национални идентитет, обећао помоћ Србије!

Министар без портфеља задужен са координацију активности и мера у области односа са дијаспором Ђорђе Милићевић данас је у Херцег Новом одржао радни састанак са представницима свих релевантних удружења и невладиних организација које окупљају Србе у Боки Которској.

Хвала вам што чувате наш језик, нашу баштину, наш национални идентитет у Боки Которској и у целој Црној Гори. Увек ћете у свему овоме имати подршку председника Републике Србије, Владе Србије и мене као министра, рекао је министар Милићевић и посебно истакао заслуге СПЦ за очување нашег идентитета. Црква је стожер јединства и окупљања Срба где год они живели.

Министар је нагласио се Србија и српски народ налазе пред великим искушењима у наредном периоду и истакао да верује да ћемо успешно пребродити сва та искушења захваљујући сувереној и одговорној политици коју води председник Републике Александар Вучић. Нагласио је да је потребно широко народно јединство и подршка оваквој политици председника, како бисмо обезбедили напредак земље, очували Косово у Србији и спречили покушаје укидања Републике Српске.

Састанку су присуствовали и амбасадор Србије у Црној Гори Небојша Родић, генерални конзул Србије у Херцег Новом Мићо Роговић, као и архијерејски намесник херцегновски отац Обрен Јовановић са свештенством Српске православне цркве.

Министра су испред Генералног конзулата Србије сачекали малишани из херцегновског клуба „Обилић“, који су му се посебно захвалили на прилици да учествују у летњим камповима за децу из региона и дијаспоре које је Кавинет министра Милићевића организовао током 2023. године у 22 општине и града широм Србије. Чланови певачког друштва „Карађорђе“ извели су пригодан културно-уметнички програм.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА: Срби страдали у логорима су свете жртве!

“ПОБЈЕДА” У ДПС СЈАЈУ: Претпосљедни дани бившег режима или од Мила преко Кенане до Хутера!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!