Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БОЖИДАР ВУЈИЧИЋ: Колонија смо, нико неће отворене листе за избор посланика, грађани се ништа не питају!

Божидар Вујичић из Грађанске акције Будва залаже се за увођење отворених листа и тврди да се грађани ништа не питају, јер не бирају они одборнике, већ их бирају представници партија.

-Грађани ће само дати легитимитет или ће рећи више не излазим, не могу да остварим бирачко право у складу са Уставом, од мене ништа не зависи. Мислим да ће излазност бити много мања него на последњеим изборима, рекао је Вујичић у емисији Српске РТВ.

Вујичић каже „све је исто само њега нема – Света Маровића“.

У случају да се на изборима појави Покрт Европа сад, сматра Вујичић, они ће сигурно добити значајну подршку и не би требало да направе колацију са ДПС-ом.

Вујичић наглашава да тренутни састав Скупштине није заинтересован за отворене листе.

НВО, Одбор и представници свих политичких партија кад се понену отворене листе одговарају „да би се изборне листе отвориле по Уставу треба да се мијења изборни систем, ако се мијења изборни систем треба двије трећине“ – то је ноторна лаж, Уставом Црне Горе није одређен изборни систем  али је Уставом одређено бирачко право као темељно људско право, казао је Вујичић који тврди да треба 41 посланик, а не двије трећине.

-Такође пословником о раду Скупштине Црне Горе је предвиђено да акти о људским правима иду по хитном поступку на првој сједници и треба 41 посланик, нагласио је Вујичић.

Само фали добра воља, али воље нема, каже Вујичић.

Десет година покушавам да се изборим за отворене листе и на крају сам ипак схватио – не да Европска унија. A са друге стране Европска комисија врше цензуру сваког нашег предлога закона и он иде код Венецијанске комисија да она каже ово може, ово не може … Ми смо колонија, каже Вујичић који наглашава да му је драго што се и предсједник државе Јаков Милатовић залаже за отворене листе.

извор: српска тв

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ФАЛСИФИКАТИ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ: Стефана Првовјенчаног није крунисао папа, него Свети Сава и то руком Јована Крститеља!

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА И УДРУЖЕЊЕ “ПРАВДА”: У Бијелом Пољу ДПС-овци ћутали када су примања била 147 евра, данас критикују када су порасла на 450!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мили5

“БРАЋА”: Српски министар кренуо у Јасеновац да се поклони српским жртвама, па депортован из Хрватске!

Draga-Mastilovic

ДРАГА МАСТИЛОВИЋ: Хитлерове сјенке над Балканом!

рајнке3

ШУШКА СЕ, ШУШКА, РАЈНКЕ ТРАЖИ ОД МИЛОЈКА: Јача борба против “српске пријетње” и Русије, Додик пресрдачно дочекан, Срби могу у владу, али да подрже санкције Москви!

мито

КРУПНЕ ПРИМЈЕДБЕ НА НАЦРТ ЗАКОНА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Нема политичке воље да се сузбије мито и злоупотреба државних функција!

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!