Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БИХ: Срби из Сарајева највећи трагичари задњег рата!

Срби из Сарајева, а и ја сам један од њих, несумњиво су највећи губитници и највећи трагичари протеклог рата у БиХ, изјавио је бивши предсједник Народне скупштине Српске Драган Калинић. Калинић каже да су Срби своја вјековна огњишта у Илијашу, Вогошћи, Рајловцу, Хаџићима, Илиџи и Грбавици, која су током четири ратне године бранили и својим животом одбранили, изгубили у миру након што је потписан Дејтонски мировни споразум.

Њих 150.000 је напустило град у којем су их њихове комшије, које нико није могао спријечити у томе, прогласиле агресорима – истакао је Калинић.

Он је рекао да је ноторна лаж да је политичко руководство Републике Српске наговорило Србе из Сарајева да оставе куће, имања и напусте град.

Напротив, у тим суровим сњежним данима свједок сам покушаја и убијеђивања политичког руководства Српске, али без резултата, да људи остану у својим кућама и на својој земљи – навео је Калинић.

Калинић је нагласио да је Србима изузетно тешко пало што је цијели велики град са општинама у којима су били већина декретом припао Федерацији БиХ.

Фебруар и почетак марта 1996. године српски народ памти по егзодусу Срба из Сарајева.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У “СРПСКОЈ КУЋИ” ПОВОДОМ ДАНА СЈЕЋАЊА НА СРПСКЕ ЖРТВЕ САОПШТЕНО: До сада пописано 650.580 настрадалих у Другом свјетском рату!

УН И У ЛИЦЕ, АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Албанци спроводе правно и физичко насиље над Србима!

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!