Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БИХ (НЕ)ПРАВДА: На мјесту гдје су усташе вјешали Србе подижу споменик муслиманском генералу!

На мјесту страдања Срба у Другом свјетском рату у градском парку у Санском Мосту планирана је изградња споменика генералу такозване Армије БиХ Мехмеду Алагићу, оптуженом за ратне злочине. Историчари упозоравају да је ријеч је о учитавању друге симболике, на мјесту убиства антифашиста. У општинској управи тврде да, у оквиру реконструкције парка, дрвеће на којем су Срби били објешени неће бити срушено.

Срби из Санског Моста међу првима пружили су оружани отпор у Независној Држави Хрватској. У одмазди окупатора, у мају 1941. године, убијено је 27 талаца, а тијела повјешана у тадашњем градском парку.

Парк сада носи име по генералу такозване Армије БиХ Мехмеду Алагићу и почела је његова реконструкција. Повратници у Федерацију кажу да то шаље лошу поруку.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ГАРАВИЦЕ, ОБИЉЕЖАВАЊЕ: Од усташког злочина над 12.000 Срба прошло 83 године, провокације Бошњака – у спомен парку ратна застава БИХ!

У ЧАЧКУ: Сахрањен Бора Ђорђевић!

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

geto

“БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ” И ПАВЛИНА РАДОВАНОВИЋ: “Гето”!

naser

АРНО ГУЈОН: Турска ТВ емитовањем серије о Насеру Орићу прекраја историју на Балкану!

Bora-Djordjevic-Bora-Corba

ПРЕМИНУО БОРА ЂОРЂЕВИЋ

Manastir Moraca

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

tri

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!