Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БИЛЕЋА: Обиљежено 26 година од смрти војводе Рада Радовића!

У Билећи је данас обиљежено 26 година од трагичне смрти војводе Радована Рада Радовића, команданта елитне јединице Билећки добровољци, која је била позната по својој храбрости. На градском гробљу у Билећи окупили су се чланови породице војводе Радовића, као и његови саборци, родбина и пријатељи да би се присјетили његовог ратног пута, али и трагичне смрти овог српског витеза, јунака и родољуба.
Милош Радовић, син војводе Радовића, рекао је да је данас тужан, али и поносан како на свог оца, тако и на дјела свих припадника јединице Билећки добровољци. Саборци војводе Рада Радовића истакли су да ће остати упамћен као храбар борац и патриота.
Интервентна јединица Билећки добровољци, предвођена војводом Радовићем, дала је немјерљив допринос у одбрани Републике Српске, а била је позната по својој храбрости и стизала да помогне на најтежа ратишта широм Српске и БиХ. Јединица је бројала 120 бораца, а на браник отаџбине положила је 24 млада живота.
У знак сјећања и поштовања на јуначка дјела војводе Рада Радовића, подигнут му је и споменик у главној улици у Билећи прије три године.
извор: срна
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОЛАКОТЕ, ВРХ ДПС ПИРАМИДЕ: Ухапшени Катнић и Лазовић!

ИМА ИХ И ДАЉЕ: Комесари у мантији!

У БАЧКИМ ГЛОЖАНИМА: Обиљежена годишњица смрти Божидара Жугића, краљевог официра из Пљеваља, његово име дуго било заборављено у Црној Гори!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!