Насловна Политика Бечић осудио инциденте: Нухоџић и Вељовић да не дижу тензије, опозиција је...

Бечић осудио инциденте: Нухоџић и Вељовић да не дижу тензије, опозиција је освојила 65.000 гласова више од ДПС-а!

Данас је, у просторијама коалиције „Мир је наша нација“, одржана ванредна пресс конференција на којој су се представницима медија обратили лидери чланица коалиције, Демократске Црне Горе и Демоса, Алекса Бечић и Миодраг Лекић.

Повод пресс конференције су манифестације примитивизма виђене јуче у појединим општинама.

Бечић је подсјетио да су и током изборне ноћи и јуче више пута позивали да се побједа слави искључиво у домовима. „Ми нисмо побиједили да бисмо се сладили било коме, да бисмо провоцирали и стварали нове подјеле. Ми смо побиједили да бисмо помирили Црну Гору, да бисмо сјутра сви боље живјели“.

-Ако сачувамо мир, можемо имати све, ако изгубимо мир, не треба нам ништа, подвукао је Бечић, додавши да су нам сада најпотребнији мир, достојанство и мудра, хладна глава.

Бечић истиче да сви грађани који се, супротно позивима партија и вјерских заједница да то не чине, окупљају на улицама, радили то свјесно или несвјесно, помажу пораженој мафији.

„Логика је једноставна, математика је једноставна: оно што смо гледали синоћ не одговара једино новој, демократској власти“.

-Осуђујем све што смо имали прилику да видимо, иако то није долазило са наше стране, и позивам, у име свих грађана, у име свих добронамјерних Црногораца, Срба, Бошњака, Муслимана Албанаца, Хрвата, Рома, да се одмах прекине с изласком на улице, да се прекрече графити, да се браћа загрле, то је Црна Гора коју желимо да оставимо дјеци, то је побједнички пут и ниједног другог бити неће – нагласио је Бечић.

Бечић је позвао Нухоџића, Вељовића и Лазовића да мирно и достојанствено предају власт јер нема потребе за дизањем тензија.

„Ове три листе су оствариле 65000 више од ДПС-а, воља грађана јасна је и неупитна“.

Као што смо остварили историјски резултат на изборима, јуче смо одржали историјски састанак, на којем је договорено да ће нова, демократска власт гледати у будућност, не у прошлост, да ће одговорно реализовати преузете међународне обавезе, да ће реализовати све реформе неопходне за приступање Црне Горе ЕУ у најкраћем могућем року, да ће је чинити стручни, морално неспорни људи, да ће имати испружену руку према мањинским партијама, јер ми вјерујемо једино у грађанску Црну Гору, истакао је Алекса Бечић, након чега је грађанима Црне Горе још једном честитао слободу и нову демократску власт На инсинуације режимских медија гдје се говори о побједи просрпског блока, Бечић је упоређујући резултат који је остварила опозиција – 3 побједничке листе је гласало 208000, са бројем Срба по посљедњем попису, демонстрирао очигледну чињеницу да су на овим изборима за опозиционе листе гласали грађани свих вјера и нација.

Најновији чланци

Космет: Побједа „Српске листе“ у 10 општина!

Према прелиминарним резултатима локалних избора на Косову и Метохији, кандидати Српске листе победили су у свих десет општина са већинским српским становништвом. Други круг...

Требиње: „Дучићеве вечери поезије“!

Научно-књижевним скупом “Пјеснички дијалог с Дучићем” вечерас ће у Требињу почети “Дучићеве вечери поезије”. Овај скуп отвориће градоначелник Требиња Мирко Ћурић и предсједник Матице српске...

Сергеј Лавров: Обустављамо рад наше мисије при НАТО-у!

Русија ће од почетка наредног мјесеца суспендовати рад сталне мисије у НАТО-у након одлуке Алијансе да повуче акредитације осморо запослених у руској мисији, изјавио...
video

Четнички јубилеји, 78 година: Острошка трагедија, погибија Баја Станишића, комунистичка превара и иживљавање!

Припремио: Иван Милошевић Половином октобра 1943. године у манастиру Острог комунисти су ликвидирали, односно стријељали виђене и неке од првих људи четничког покрета у Црној...

Грађани и безбједњаци: Овце и вуци!

Пише: Иван Милошевић Рече предсједник Вијећа за националну безбједност да не може да су вуци сити и овце на броју! Истина, гје је то било...