Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Бели Двор: Краљевски пар уручио кларинет музичком таленту Андрији Јашаревићу!

Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина свечано су данас уручили нови кларинет Андрији Јашаревићу, младом виртуозу на овом инструменту, са жељом да га подрже на његовом путу образовања и даљег усавршавања. Предаја је извршена у Краљевском двору у Београду, а средства су обезбеђена захваљујући великодушношћу хуманитарне организације Лајфлајн из Чикага, која више од 30 година ради под покровитељство Њеног Краљевског Височанства.

Због немогућности Андријине породице за набавку новог кларинета који би својим квалитетом одговарао његовом таленту, он се обратио Фондацији Принцезе Катарине за помоћ. Захваљујуци великодушној донацији госпође Наде Стивенс, а у знак сећања на њеног покојног супруга Дејвида Стивенса, брачног пара захваљујући чијим донацијама Лајфлајну Чикаго су многи хуманитарни пројекти у Србији реализовани током претходних година, млади уметник ће моћи да настави да тежи највишим дометима музичке уметности.

Андрија Јашаревић је студент прве године на Факултету уметности у Нишу, департмана за музичку уметност, и тренутно једини кларинетиста на академији од прве до четврте године. Живи у Алексинцу и сваког дана путује аутобусом или стопира да би га неко одвезао до факултета у Нишу. Он има велику жељу и вољу да заврши музичку академију и да цео живот посвети својој великој љубави, музици, а и да постане прва особа која је завршила факултет у породици. Претходни кларинет, који је користио задњих 10 година је такође добио захваљујући свом раскошном таленту. Током посете Двору, Њиховим Краљевским Височанствима је своје умеће представио управо на овом старом кларинету; наиме сваком инструменту је потребно подешавање пре прве употребе, тако да Престолонаследник и Принцеза са нестрпљењем очекују да га чују и на новом кларинету.

Најискреније се захваљујем Лајфлајну Чикаго и госпођи Нади Стивенс, која је са својим покојним супругом, нашим драгим Дејвидом, толико пута помогла нашем народу и то наставља и даље. Помоћ данас одлази где треба и када видим колико је радости домнела Андрији, сигуран сам да смо му сви данас заједно помогли да настави своје образовање и даље унапреује свој изванредни таленат. Јако је битно да пружамо подршку младима, јер они су наша будућност, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА И УДРУЖЕЊЕ “ПРАВДА”: У Бијелом Пољу ДПС-овци ћутали када су примања била 147 евра, данас критикују када су порасла на 450!

СРПСТВО У СРБИЈИ: У Краљеву пуно становника из Васојевића, основана и подружница СКК-а из Берана!

САРАЈЕВО: Шетњом обиљежена годишњица злочина муслимана у Добровољачкој улици!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мили5

“БРАЋА”: Српски министар кренуо у Јасеновац да се поклони српским жртвама, па депортован из Хрватске!

Draga-Mastilovic

ДРАГА МАСТИЛОВИЋ: Хитлерове сјенке над Балканом!

рајнке3

ШУШКА СЕ, ШУШКА, РАЈНКЕ ТРАЖИ ОД МИЛОЈКА: Јача борба против “српске пријетње” и Русије, Додик пресрдачно дочекан, Срби могу у владу, али да подрже санкције Москви!

мито

КРУПНЕ ПРИМЈЕДБЕ НА НАЦРТ ЗАКОНА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Нема политичке воље да се сузбије мито и злоупотреба државних функција!

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!