Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АНТИСРПСКА ЧЕСТИТКА РТЦГ-А: “Пуста земља” пропале идеологије или када четници кољу!

Пише: Иван Милошевић

Срби са обала Дрине јуче су се уједињавали и клели у саборност, а насупрот њима руководство РТЦГ-а јуче је разједињавало Србе. Уредници те куће синоћ су у ударном термину емитовали антисрпску драму “Пуста земља” снимљену 1981. године по мотивима Михаила Лалића у којој група четника коље оца и сина! Легендарни глумац Вељко Мандић у задњим минутама “Пусте земље” пада преко сина прободен четнички ножем! И док брадати, безуби, знојави и кољачки напаљени четници замичу у шуму на ливади остају заклана тијела оца и сина као доказ четничке наказности и настраности!

Уредници РТЦГ-а у смирај 8. јуна, дана уједињења Срба са обала Дрина, честитали су Србима тај дан приказом међусрпског клања и братомржње! Као да су освједочени српски душмани, као да су освједочени непријатељи свесрпског уједињења који се не мире да Срби могу да се сложе! Како да се сложе када се у “Пустој земљи”, 44 година након снимања, понављају сцене ужаса и трагичног међусобног клања. Уредници РТЦГ-а поручили су да су Срби на вјеки вјекова уклета нација, спремна да чим јој се укаже прилика почне да коље и то без разлога, из чисте разоноде! Показали су средњи прст Србима са обала Дрине, али и домаћим њиховом сународницима у Црној Гори и смјестили их у епицентар братоубилачке несреће и четничких машина за клање српског и осталог меса! 

Четрдесет година послије, 43 године након што је снимљена “Пуста земља” и 30 година након пто је комунизам пао и након што су откривене нове истине и неистине о грађанском рату у Црној Гори, РТЦГ понавља опробану комунистичку пропаганду и шаље слику у црногорске домове да су четници кољачи, да по правилу немају осим два зуба у искеженој вилици и да друге бритке ријечи осим оштрице ножа не признају, нити им пада на памет било шта друго него дамарајуће невино грло и крв која липти низ четничку каму! 

Да је драма синоћ емитована у Хрватској или Тирани, па ни да се помене, али је смитована у Црној Гори гдје живи најмање 33 одсто Срба од којих многи памте своје претке као припаднике краљевске, односно четничке војске. Уредници РТЦГ-а пуне три деценије након слома комунизма и откривања комуистичког зла и њихових злочина, средином 2024. године, када се усвајају ИБАР-и и када се хрли ка Европи, утискују на челу четничку каму својим српским суграђанима и поручују им да се издаја не заборавља, чак и до деветог кољена, и да ће се памтити и емитовати и надаље комунистичка сага о вељеиздаји безубих и знојавих четника! 

Није смогли снаге руководство и уредници РТЦГ-а да прекину причу четничке страве и братомржње и охладе затуцане комунистичке главе и архиве партизанске РТЦГ кинотеке и умјесто сјаја српске каме, емитују поруку праштања, пружене братске руке и српске, односно црногорске слоге! Мало сјутра, поручује руководство и уредници РТЦГ-а, ту смо да вас подсјетимо, уколико кренете да заборављате, да је четничка кама српски усуд и метафизичка клетва и за њу нема праштања! Превејани комунисти или насљединици превејане и пропале комунистилке идеологије и даље вршљају по партизанској РТЦГ кинотеци и емитују сцене сличној оној из “Пусте земље”!

Не знам које су то факултете руководство и уредници РТЦГ-а завршили и код кога су се идеолошки васпитавали, али синоћње емитовање “Пусте земље” даје ваљан одговор на то питање. Кумровачке десантне магле и лавеж Рекса из дрварске пећине и даље гуши Црну Гору, посебно уреднике кинотеке јавног сервиса, и враћа нас негдје у 1950, односно 1980. годину, у вријеме официјелног комунизма и диктатуре антисрпског пролетеријата. Иако се руководство и уредници РТЦГ-а хвале европским вриједностима, демократијом, научним дигиталним изумима, сви они скупа нијесу одмакли даље од битке на Сутјесци и Неретви и даље воде партизанске и братоубилачке битке! 

Докле, руководство и уредици РТЦГ-а, које је бирала нова власт након 30-годишње диктатуре ДПС-а, мислите то да радите и шаљете слике црногорским гледаоцима, а посебно Србима, ТВ привиђења четничке митске каме и међусрпског, метафизичког клања и ископавања и прекопавања старих рана! 

Дижем свој глас против овакве уређивачке филмске политике данашњег руководства и уредника РТЦГ-а и овај текст биће послат Савјету те куће, као протест због емитовања зле крви једне идеологије која је већ 30 година на сметлишту историје, али је још увијек жива у главама руководства и уредника РТЦГ-а. Ослободите јавни сервис, посебно санирајте капи крви са четничке каме и емитујте слике слоге и праштања, а не међусобног српског и осталог клања! Оладите комунистичке главе и постаните нормални људи. Уколико можете и имате снаге да то урадите!

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

СПРДЊА У ГЛАВНОМ ГРАДУ: Грађани плаћају дугове Милових “лавица”, ДПС и сателити преузели Подгорицу прије избора!

НЕКИМА ЈЕ УЛАЗАК СРБА У ВЛАДУ ТРН У ОКУ: Поред ДПС-а вриште и “Вијести”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ber1

ПРАВОСЛАВЉЕ И ИСЛАМ, САЛИХ СЕЛИМОВИЋ: Муслимани схватили сукоб Истока и Запада, само наши сународници у Црној Гори, Рашкој и БИХ, нијесу!

dajko

НЕСРЕЋНА ЦРНА ГОРА: Владислав Дајковић због Тита се не осјећа безбједно, пријете му смрћу јер сматра да треба да се уклони споменик Брозу!

berane1

СРПСКО БЕРАНЕ ОБИЉЕЖИЛО СВОЈ ДАН: Васојевићи имају будућност!

velika1

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

jasenovac

ПОСЛИЈЕ КАЖУ СРБИ ЗА СВЕ КРИВИ: Хрвати одбили да изложе пано на којем пише да је над Србима у НДХ-а извршен геноцид!