Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АНДРИЈА МАНДИЋ ПОВОДОМ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Црна Гора се понизила, Срби се ујединили!

Предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић саопштио је да је Резолуција о геноциду у Сребреници ујединила српски народ, те да уздигнута чела настављају борбу за спрска права, за једнакост са другим народима и укупну стабилност како у Црној Гори, тако у региону.

Нажалост, упркос бројним апелима Влади Црне Горе како нас као политичких представника, тако и највећих вјерских ауторитета Српске православне цркве, она је у УН подржала Резолуцију Њемачке и Руанде о Сребреници која је подијелила свијет, а од 193 државе чланице УН гласало је само нешто више од 40 одсто држава, навео је Мандић.

Оцијенио је да је тужно било гледати како је Црна Гора учешћем у дискусији у Генералној Скупштини УН додатно компромитовала саму себе, док је чак и далека Никарагва држала час предлагачима резолуције.

Предлагачима је послата јасна порука – Ви сте избројали гласове у сали, али сте против вас окренули већину свјетских народа који те гласове дају. Ви говорите да сте побиједили, али вас је поразио већински и мирољубиви дио човјечанства. Ви нисте избројали више гласова, него сте се легитимисали као мањина, истакао је он.

Мандић је навео да чак и у самој сали, гдје нису присутне све државе, резолуција није добила већину, јер је 87 држава није подржало, а како је додао, оно што је сигурно урадила јесте да је оштро подијелила регион и односе Црне Горе са Србијом и Републиком Српском, које су нам најближе, довела на најнижи могући ниво.

Срби никада више неће бити маргинализовани у овој земљи и никада нам више нико неће пријетити да ће нас на тракторима протјерати у Србију. Српски језик никада више неће бити понижен, већ ће, након објављивања резултата пописа, заузети оно мјесто које му по праву и правди припада. Држављанство ће стећи сви они који су рођењем или породичним везама утемељени у Црној Гори, као и они који годинама живе у овој земљи, а до сада исто нису добили, тако да више неће бити грађани другог реда. Историјска тробојка законом ће бити враћена на мјесто које јој припада, нагласио је он.

Поручио је да Српска православна црква и њени вјерници никада више неће морати да страхују да ће им неко отимати светиње, већ ће у миру моћи да Богу уздижу своју молитву за мир, здравље и спасење свих.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКА: Први пут обиљежена годишњица оснивања Фочанске бригаде ЈВуО, јунаци који су бранили Србе!

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!

ТРАГИКОМЕДИЈА ИЛИ ШПИЈУНИ СУ МЕЂУ НАМА, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Шверцери цигарета под пратњом АНБ-а и уз помоћ појединих свештеника састављали владу у Острогу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

glas65

ШТАМПА: Нови број “Гласа Холмије”!

milo-stoltenberg

ДПС ВЕЉЕСИЛА, МОНТЕНЕГРИНИ И ТУРЦИ СЛОЖНИ: Мило замјеник Столтенберга!

puskin1

КОД СПОМЕНИКA ПУШКИНУ У ПОДГОРИЦИ: Обиљежено 225 година од рођена великог пјесника!

babunski

СТАРИ ЧЕТНИЦИ: Војвода Петко Илић из Старог Нагоричина!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ПРАВОСЛАВЉЕ У УКРАЈИНИ: Мученици вјере својих предака!