Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић поручио је на церемонији Дана сјећања на жртве гедоцида у Јасеновцу да ће учинити све што је у његовој моћи да спријечи премијера Милојка Спајића и Владу да подрже најављену Резолуцију о Сребреници у УН.

-Да вам пренесем поруку и као предсједник једене српске политичке организације, представник српског народа у Црној Гори, да браћо не сумњате у нас, у ваше сународнике. Прошли смо свашта, разбили су нам заједничку државу са Србијом, протјерали су нам били српски језик, пријетили су нам да ће нас тракторима протјерати у Србију. Дискриминацију и насилну асимилацију вршили над нашим народом и у коначном када су ударили на нашу цркву и наше светиње, тада се све промијенило, рекао је Мандић.

Он је додао да се то није промијенило онако како би желио српски народ након 30 година, да се заузме страна истине и правде, али се ипак много тога промијенило од 30. августа 2020.

Ми смо подржали и подржавали до сада ову Владу, зато што је алтернатива онима што су нас протјеривали на тракторима и онај човјек који је био симбол антисрпства у читавом региону, они би преузели власт у Црној Гори. Ми ових дана вршимо притисак на премијера Спајића и владу да одустану од најављене одлуке да у УН подрже Резолуцију која је уперена против српског народа, Републике Српске и Србије и наставићемо то да радимо, нагласио је Мандић.

Како је додао, „нисмо везани за било какве фотеље или било што, иако се воде разне прљаве кампање и од оних од којих би се то најмање очекивало.

Али, жељели би да имамо ваше разумијевање. Да имамо разумијевање невиних душа које се налазе иза нас, да знају да ми нећемо дозволити да се врати на власт онај који нас је дискриминисао, уништавао српство у Црној Гори, да је то црвена линија. Урадићемо све што је у нашој моћи, заједно са нашом црквом, заједно са нашом браћом, уједињени као српски политичари, као српски народ да зауставимо премијера у једној лошој и опасној намјери. Али само нећемо дозволити, кажем, то је она црвена линија да онај који нас је тлачио, који нас је понижавао, који је желио да не живимо у Црној Гори да преузме ту државу, рекао је Мандић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НИШТА НЕОБИЧНО, АЛБАНЦИ НА СТРАНИ ХРВАТА: ЦГ да се извини због Резолуције о Јасеновцу, подсјећањем на усташки злочин не можемо у ЕУ!

АНДРИЈА МАНДИЋ: Ниједан добронамјеран човјек није могао да наслути да ће се 2024. године модерна Хрватска поистовјећивати са НДХ-ом!

ХРВАТСКА НА КРИЛИМА ПАВЕЛИЋА, СРБИ НЕПОЖЕЉНИ: Мандић и Кнежевић не могу у лијепу њихову!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ber1

ПРАВОСЛАВЉЕ И ИСЛАМ, САЛИХ СЕЛИМОВИЋ: Муслимани схватили сукоб Истока и Запада, само наши сународници у Црној Гори, Рашкој и БИХ, нијесу!

dajko

НЕСРЕЋНА ЦРНА ГОРА: Владислав Дајковић због Тита се не осјећа безбједно, пријете му смрћу јер сматра да треба да се уклони споменик Брозу!

berane1

СРПСКО БЕРАНЕ ОБИЉЕЖИЛО СВОЈ ДАН: Васојевићи имају будућност!

velika1

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

jasenovac

ПОСЛИЈЕ КАЖУ СРБИ ЗА СВЕ КРИВИ: Хрвати одбили да изложе пано на којем пише да је над Србима у НДХ-а извршен геноцид!