Насловна Колумне Александар Дугин о корони: Свјетска манипулација локалних моћника!

Александар Дугин о корони: Свјетска манипулација локалних моћника!

O актуелном свјетском проблему, пандемији, савремени руски политички филозоф Александар Дугин изјаснио се у десет теза (тачака), које преноси портал „Башта Балкана“.

♣ Ја сам од самог почетка сматрао, и сматрам, да се овдје ради о (највјероватније непланираном, мада – ко зна?) “бјекству” биолошког оружја из војних лабораторија Сједињених Америчких Држава и њених савезника из НАТО пакта. О томе знају предсједници тих држава и зато су увели, у првој фази, тако жестоки (али мало ефективни) карантин.

♣ Зашто су га онда укинули? Због економских, социјалних и политичких разлога. Руководиоци тих држава су схватили да ће власт почети да им клизи из руку, ако паника буде даље расла, а друштва остану парализована.

♣ А шта се сада догађа? Пандемија је ту – тешко ју је даље скривати. Мора се поново ићи на непопуларне мјере.

♣ Зашто скачу статистички подаци? Пандемија је врло компликована, неприродна и непредвидива. Осим тога, њом отворено манипулишу глобалисти и националне владе покушавајући да је искористе за своје циљеве – у свакој земљи различито. Они тако само доприносе још већој непредвидљивости статистичких података.

Треба имати у виду још једну ствар – неопходност скривања стварног стања ствари, односно опасност од коронавируса која се не тиче само смрти. А чега се онда тиче? Страшно је чак и помислити. Ако је то биолошко оружје, оно мора да има свој циљ. Очигледно да се тај циљ не мјери индексом смртности, који је у овом конкретном случају релативно низак. А чиме се онда мјери?

♣ У Руској Федерацији вирус се понаша онако како треба, смирио се пред гласање за промјену конституције, да би се онда, већ други дан послије гласања, вратио на стари ниво.

Али то није други талас, којим су нас плашили, него први талас који се само утишао, да би људи могли да мирно гласају. Код нас се вирус понаша дисциплиновано! Дакле… добро дошао, први таласу, други пут!

♣ Вакцина. На почетку су говорили – кроз неколико година! И то је реално и то уствари значи – неће је ни бити! И одједном – ура! Вакцина! Вакцина се дисциплиновано појавила, како јој је и наређено. Можда ће она и да помогне – све може случајно да помогне. Додајмо томе још силу воље и сугестије, као и вјеру у Државу.

♣ Са првим таласом и карантином све земље су се успјешно обрукале. Никакве закључке нису извукле. Ничему се нису научиле. Само су чекале да се врате своме идиотском, уобичајеном, начину живота. Људи су почели да се радују када су их пустили у Икеу и кафиће. Из другог таласа (извините, из наставка првог таласа, који се завршио, а потом одједном – ипак се није завршио!) такође нико никакве закључке није извукао.

♣ Ја сам шокиран бурном реакцијом многих мојих другова, који сматрају да коронавируса уствари нема и да су њега измислили глобалисти због чиповања односно својих циљева. У свијету се догађа нешто озбиљно, али то “нешто” није уопште то што многи мисле. Све је много дубље и озбиљније.

Ја сам убијеђен да ће прије бити да манипулације са вирусом служе више да умање општу опасност (што је јавно признао Трамп), него да је повећају. Ствар је у томе да свака власт увијек свиме манипулише само у своју корист и онако како њој треба.

♣ Ја сам за то да се поштује режим најстрожије изолације, да се никуда не иде, да се ради онлине све оно што је неопходно и могуће и да се – читају књиге!

♣ Све што нам заиста треба налази се унутар нас самих. Тамо спава наша смрт. Попричајте с њом.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Најновији чланци

Данас је Лучиндан!

Српска православна црква и њени верници обележавају два празника, посвећена Светом апостолу и јеванђелисти Луки и Светом Петру Цетињском, који су, иако представници две...

Упокојио се митрополит Амфилохије, сахрана у крипти храма у Подгорици 1.новембра!

Драги оци, браћо и сестре, Уочи спомена на упокојење Светог Петра Цетињског и Светог Петра Другог Ловћенског Тајновидца, јутрос у 8.22 часова, након примања Свете...

Амфилохију!

Пише: Иван Милошевић Било је то прије 37 година. На таласима егзистенцијализма, посебно Серена Кјеркегора, са Философског факултета у Београду, стигао сам на Богословски факултет...

Момчило Настасијевић: Траг

ТРАГ Чудно ли ме слободи ово чудније ли веза. Букнем у теби, врео се уливам, језа је ово, ох, језа. И траг путањама твој, па ме пали. А чудно застрепи срце, а...

Нова влада: Кривокапић ванземаљска интелегенција или …?

Пише: Иван Милошевић Упокојење митрополита Амфилохија у други план ставило је избор нове владе и састанак политичких лидера код Здравка Кривокапића. И то са правом,...